Kom langs in ons kantoor en kijk wat voor u kunnen betekenen. Verzekeringen Groep Van Heyst & Fredrix combineert kwaliteit, service en een concurrentiële prijs.
De koffie staat klaar!

Nieuws

Contact Info

DELA Uitvaartverzekering

Verzekering Particulier: Uitvaartverzekering - Dela

Als onafhankelijk verzekeringsmakelaar werken wij Groep Van Heyst & Fredrix met verschillende verzekeringsmaatschappijen. Samen met u, zoeken wij naar de geschikte oplossingen. Wij geven steeds gratis advies en doorlichting van uw bestaand verzekeringspakket.

Niet bepaald een prettig onderwerp, maar toch wel iets om bij stil te staan. Dagelijks wordt er wel iemand geconfronteerd met het overlijden van een geliefde als gevolg van een ongeval, ziekte of natuurlijke dood. Juist daarom is het belangrijk om even stil te staan bij je eigen wensen voor als jouw tijd komt. Wist je trouwens dat uitvaartkosten gemiddeld kunnen oplopen tot € 7.000? Door een uitvaartverzekering af te sluiten, zorg je ervoor dat je geliefden zich geen financiële zorgen moeten maken.

Wat is een uitvaartverzekering?

Een uitvaartverzekering of een begrafenisverzekering is een verzekering waarbij je zelf kan bepalen welk bedrag je wenst te verzekeren voor als je sterft. Dat bedrag wordt uitbetaald aan de begunstigde(n) die je hebt opgenomen in je uitvaartverzekering. Je spaart dus eigenlijk op het voorhand al voor je begrafenis of crematie.

Weetje: in België kost een uitvaart gemiddeld € 3.000 tot € 5.000. Als je kosten zoals de koffietafel, bloemstukken, … bijrekent, zit je al snel aan de € 7.000. Je verzekert met andere woorden best voldoende zodat je geliefden zich zeker geen zorgen meer moeten maken over de kosten die gepaard gaan met een uitvaart.

Hoeveel kost een uitvaartverzekering?

De premie van een uitvaartverzekering is verschillend per maatschappij en afhankelijk van de gewenste dekkingen. Je kan de premie van jouw uitvaartverzekering maandelijks, driemaandelijks, halfjaarlijks of jaarlijks betalen. Je betaalt dan een premie tot een bepaalde leeftijd of gedurende een bepaalde periode. Daarnaast bieden uitvaartverzekeraars je ook de mogelijkheid aan om éénmalig een bedrag te betalen. Als je alles in één keer betaalt, is er geen maximumleeftijd.

Waarom een uitvaartverzekering afsluiten?

Zoals eerder werd aangehaald, is een uitvaartverzekering een echte aanrader omdat die de kosten van je uitvaart dekt zodat je geliefden zich geen financiële zorgen moeten maken. Daarnaast zijn er nog andere redenen waarom een uitvaartverzekering of begrafenisverzekering zeker de moeite is:

 • Je bent levenslang gedekt vanaf de eerste betaling van je premie.
 • Het bedrag dat je verzekerd wordt ook helemaal uitbetaald aan je nabestaanden. Zo moeten ze niet uit eigen zak betalen.
 • Kinderen zijn niet standaard gedekt in de uitvaartverzekering, maar bij DELA geldt een uitzondering. Bij deze DELA zijn kinderen tot 18 jaar automatisch mee verzekerd wanneer ze meer zijn opgenomen in de polis.
 • Sommige uitvaartverzekeraars bieden ook een dekking aan voor repatriëring. Dat houdt in dat wanneer je in het buitenland overlijdt, de kosten voor de repatriëring naar België tot een bepaald bedrag worden terugbetaald.
 • Het is mogelijk dat de uitvaartverzekeraar een extra service voorziet: digitale wilsbeschikking en nabestaandenzorg. Op de Belgische markt voorziet momenteel enkel DELA dat. In de digitale wilsbeschikking kan iedereen zijn uitvaartwensen vastleggen kenbaar maken wat betreft muziek, teksten, bloemen en/of andere aspecten van je uitvaart. Dat is een gratis service die ze aan iedereen aanbieden. Bij de nabestaandenzorg begeleidt een consulent de nabestaanden persoonlijk als je overlijdt. Ze informeren je nabestaanden over alle zaken die moeten geregeld worden zoals bijvoorbeeld het verwittigen van de nodige instanties, papierwerk omtrent financiële zaken enzovoort.
 • Je nabestaanden hebben meteen toegang tot het verzekerd bedrag. Het wordt dus niet van de erfenis gehouden.

Wanneer een uitvaartverzekering afsluiten?

Een uitvaartverzekering kan je eigenlijk altijd afsluiten. Het enige waar je rekening mee dient te houden zijn de verschillende instapleeftijden.

Is een uitvaartverzekering fiscaal aftrekbaar?

Nee, je uitvaartverzekering is niet fiscaal aftrekbaar. Er worden wel geen successierechten afgehouden. Je nabestaanden betalen geen belasting op je uitvaartverzekering. Jij betaalt maar 2% taksen op de premies die je stort.

Voordelen DELA Uitvaartzorgplan
 • Je premie op maat is aangepast aan jouw wensen en budget.
 • Je premie betaal je in één keer, jaarlijks of maandelijks.
 • Je kiest zelf tot welke leeftijd je betaalt (max. tot 80 jaar).
 • Kinderen tot 18 jaar zijn zonder bijpremie mee verzekerd, op voorwaarde dat je ze in jouw polis laat opnemen. Dit is niet mogelijk bij een eenmalige premiebetaling.
 • Je verzekerd kapitaal wordt geïndexeerd. Zo blijft je polis waardevast en dekt ze ook in de toekomst jouw uitvaartkosten.
 • Als uitvaartspecialist heeft DELA een eigen netwerk van hooggekwalificeerde uitvaartondernemers die, als jij dat wenst, de uitvaart voor jou kunnen organiseren. Die keuze is echter volledig vrij.

Hieronder kan u alvast een online offerte bekomen via: DELA.
Vragen? Contacteer ons, samen kijken we naar een formule die het beste bij u past!

Zit u met nog een andere vraag of op zoek naar gepast advies of vindt u iets niet terug op onze website?
Contacteer ons, Tel: +32 3 354 36 53

Bereken hier uw Dela Premie

De beste,
uitvaartverzekering van België

DELA

Op Maat
in 4 Korte
Stappen!