Kom langs in ons kantoor en kijk wat voor u kunnen betekenen. Verzekeringen Groep Van Heyst & Fredrix combineert kwaliteit, service en een concurrentiële prijs.
De koffie staat klaar!

Nieuws

Contact Info

Autoverzekering Professionelen

Verzekering Professionelen: Autoverzekering

Als onafhankelijk verzekeringsmakelaar werken wij Groep Van Heyst & Fredrix met verschillende verzekeringsmaatschappijen. Samen met u, zoeken wij naar de geschikte oplossingen. Wij geven steeds gratis advies en doorlichting van uw bestaand verzekeringspakket.

Voorzichtigheid is een must voor iedereen die zich in het verkeer begeeft, vooral voor bestuurders van motorrijtuigen zoals een auto, motor- en bromfiets, ... Een verkeersongeval is echter vlug gebeurd!

Wie moet een autoverzekering afsluiten?

Indien je met de auto de openbare weg op wilt, ben je wettelijk verplicht om een verzekering burgerlijke aansprakelijkheid (BA) af te sluiten.
Het afsluiten van een autoverzekering gebeurt doorgaans door de eigenaar van de auto, maar dat is niet noodzakelijk. Je kan ook jouw auto ter beschikking stellen aan een andere persoon, maar je bent wel verantwoordelijk dat die persoon een autoverzekering in eigen naam afsluit wanneer die met de auto de openbare weg opgaat.

Waarom moet ik een autoverzekering afsluiten?

Je bent wettelijk verplicht minstens een BA autoverzekering af te sluiten. Deze verzekering dekt de lichamelijke en materiële schade die je met jouw wagen aan derden toebrengt.
Naast de verplichte BA autoverzekering kan je kiezen voor meer uitgebreide verzekeringsformules zoals de mini-omnium en full-omnium die meerdere dekkingen bevatten dan de standaard BA verzekering.

Wat dekt mijn autoverzekering?

Elke autoverzekeraar biedt verschillende formules aan binnen de autoverzekering. Standaard kan je de volgende drie autoverzekeringen afsluiten:

  • BA autoverzekering: De aansprakelijkheidsverzekering is een wettelijke verplichte verzekering die schade dekt die jij met jouw wagen aan derden hebt veroorzaakt.
  • Mini-omnium: De mini-omnium of kleine omnium dekt de schade door brand, (poging tot) diefstal, glasbreuk, natuurkrachten en aanrijding met dieren.
  • Full-omnium: De full-omnium of grote omnium heeft dezelfde dekkingen als een kleine omnium, maar dekt ook nog eens de eigen schade.

Afhankelijk van de maatschappij kan je aan jouw autoverzekering nog verschillende dekkingen en aanvullende verzekeringen toevoegen om jouw auto extra te beschermen.

Goed om weten & andere vragen:
  • Wie betaalt de schade bij een ongeval in fout?
  • Wat met de schade aan je voertuig als je zelf in fout bent?
  • Wat als uw wagen het plots begeeft, een platte band of batterij … Hoe lost u dat op in het buitenland?
  • Wist u dat u als bestuurder van een voertuig geen vergoeding krijgt voor lichamelijke letsels als u in fout bent?
  • Wat indien de tegenpartij u dagvaardt of indien tegenpartij betwist? Wat met een aanrijding waarbij een buitenlandse tegenpartij betrokken is.

Heeft u een groot wagenpark met uw bedrijf?

Geen enkel probleem. Met ons maatwerk en kennis kunnen we hiervoor ook oplossingen bieden.
Met een groepering van uw bedrijfsvoertuigen kunnen we oplossingen bij maatschappijen zoeken om specifieke en vaste tarieven en voorwaarden te bekomen.

Zit u met nog een andere vraag of op zoek naar gepast advies of vindt u iets niet terug op onze website?
Contacteer ons, Tel: +32 3 354 36 53


Bereken hier uw premie